Община Поморие е стартирала проект, с който ще се извърши

...
Община Поморие е стартирала проект, с който ще се извърши
Коментари Харесай

Обновяват уличното осветление в Каменар, Каблешково, Ахелой и Поморие

Община Поморие е стартирала план, с който ще се извърши замяна на всички осветителни тела на територията на Каблешково, Ахелой, Каменар и Поморие. На мястото на остарялото улично осветяване ще бъдат сложени съвременни светодиодни и самостоятелни фотоволтаични лампи, които доста ще намалят загубите на електрическа сила:

в Каменар – 191 бр. нови осветители;

в Каблешково – 538 бр. нови осветители;

в Ахелой – 409 бр. нови осветители;

в Поморие – 827 бр. нови осветители и 5 бр. LED панели.

За енергийната успеваемост ще способства и въвеждането на система за мониторинг на енергопотреблението и ръководство на осветителните системи посредством централна софтуерна платформа. Стойността на плана е 784 934.35 лева, като след реализацията му ще се основат по-добри условия за живот за 19 323 поданици на общината. Срокът за осъществяване е 18 месеца.

" Изключително горделив съм с екипа от отдел " Управление на планове “, тъй като съумя да отбрани точно този значим за всички нас план. Изпълнението му визира съвсем две трети от жителите на общината и като се изключи че ще направи улиците ни по-светли, доста ще способства и за понижаване на високите разноски за улично осветяване “, сподели кметът Иван Алексиев в границите на днешната начална конференция. Той разясни, че дейностите ще стартират от град Ахелой: " Идеята ни е за да  дейния туристически сезон градът да свети по един нов метод. През юли и август ще продължим работа в Каблешково, а след края на сезона ще стартира замяна на осветлението и в град Поморие. Ползите от тази умна система за осветяване са доста, само че най-важното е, че тя може да се надгражда и посредством разнообразни стратегии да подменим осветителните тела  в още обитаеми места “.

С реализацията на плана ще се подтиква производството на сила от възобновими източници, ще се усъвършенства енергийната успеваемост в община Поморие и ще се увеличи експертният потенциал в региона на възобновимата сила, енергийната успеваемост и ръководството на сила. Това стана ясно от думите на ръководителя на отдел " Управление на планове “ Георги Петков, който даде по-детайлна информация за идните действия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР