Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна

...
Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна
Коментари Харесай

Строят нова ясла в Пловдив

Община Пловдив стартира строителството на нова детска ясла с млечна кухня в регион " Централен " , заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, откакто бе подписан контракт за планиране и създаване на детското заведение с представител на определената компания реализатор.

Детската ясла ще бъде построена на инженеринг като срокът за планиране е 90 дни, а за създаване е 500.

Учебното заведение за най-малките ще се намира на ул. " Стоян Михайловски " 13 в кв. " Съдийски " и е за три групи. В нея ще има многофункционална зала за спорт и занимания , ще разполага с огромен озеленен двор с площадки за игра.

В плана е включено и цялостното обзавеждане и съоръжение, а цената му е 2,9 милиона лв.. Т ой ще се извърши от " Инфинит Енерджи " ЕООД.

" Недостигът тук-там в детските ясли е сериозен и по тази причина вършим всичко допустимо да строим нови здания като идната, чието създаване ще стартираме, е в регион " Източен ". Догодина ще стартира построяването на нова ясла в " Южен ", разяснява още Здравко Димитров.

Той напомни, че сега общината построява още 10 детски заведения в шестте региона на града, а при започване на образователната година беше открита и обновената ДГ " Перуника ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР