Община Пловдив започва да описва незаконните постройки в пловдивската Шекер

...
Община Пловдив започва да описва незаконните постройки в пловдивската Шекер
Коментари Харесай

Валери Симеонов цъфна изненадващо в Шекер махала и се сблъска с културните особености на ромското гето

Община Пловдив стартира да разказва противозаконните постройки в пловдивската Шекер махала. Това стана ясно, след като вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов се появи изненадващо в гетото този следобяд. Той огледа постройката на някогашната полицейска приемна, която би трябвало да бъде ремонтирана и да отвори порти още веднъж. Идеята е в нея да работят двама униформени чиновници, които да реагират стремително при сигнали за мощна музика. Именно от непрекъснат звук се оплакаха през седмицата жителите на квартала " Тодор Каблешков ", в който попада и махалата, написа trafficnews.bg.



Вече са разчистени постройките, които са били по тротоарите, следва да се влезе в самата махала. Спънка за администрацията обаче са делата, които ромите завеждат в Съда за правата на индивида в Страсбург.



" Има хора без адресна регистрация тук, което значи, че има къде да отидат, а са се самонастанили. Няма да толерираме сходно отношение и законът би трябвало да се съблюдава ", съобщи вицепремиерът в Пловдив.

" Описваме постройките, само че това е муден и сложен развой ", съобщи от своя страна районният кмет Ральо Ралев.


В махалата към този момент има няколко ромски фамилии, които сами са почнали да демонтират покривите на противозаконните си постройки. В същото време обаче ромите упорстват, в случай че противозаконните им къщи бъдат бутнати, да бъдат обезщетени с къщи и жилища в региона.

Самият Симеонов се сблъска от първо лице с културните особености на Шекер махала. Малко след слизането му от колата, вицепремиерът беше посрещнат от ром с думите " Как си, бате? ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР