Община Пловдив вече изчисли всички местни данъци и такси и

...
Община Пловдив вече изчисли всички местни данъци и такси и
Коментари Харесай

Данъците на пловдивчани са готови, стартира плащането им

Община Пловдив към този момент пресметна всички локални налози и такси и започва заплащането им. Готови са отговорностите за налога върху недвижимите парцели и такса за битовите боклуци. Още при започване на януари пък бяха качени и налозите върху транспортните средства.

Данък здания, такса боклук и налог кола могат да се платят на две равни вноски. Първата - до 30 юни 2022 година, а втората до 31 октомври. Предплатилите за цялата година, както постоянно, ще получат отстъпка от 5%, стига да погасят отговорностите си до 3 май.

Информация за размера на отговорностите жителите и компаниите могат да получат на място или по телефона в дирекция „ Местни налози и такси” на ул.”Радецки” №18А, или на страницата на общината - в секцията „ Данъци и такси”, " Справка за финансови отговорности на лица " против ЕГН /за физически лица/ или Булстат /за фирми/. Проблемът е, че при въвеждане на номера излиза сумата на всички отговорности към локалната хазна, без разбивка кое защо е. Тази година обаче смяна в данъчните ставки няма.

Местните данъци можем да платим по няколко метода – в брой и посредством ПОС терминал на касите на дирекция „ Местни налози и такси” по региони или безкасово по сметките на община Пловдив. Трябва обаче да се внимава за съответния код на типа заплащане. Другият вид е по интернет, употребявайки системата виртуален ПОС. Той обаче е наличен с ПИН код, възложен от Дирекция „ Местни налози и такси”. Ако имате ПИК-код от Национална агенция за приходите пък можете да платите непосредствено посредством портала за електронни услуги на страницата на Национална организация по приходите. Плащания се одобряват на касите на Изипей и по интернет, посредством системата Ипей. На касите в пощенските станции на „ Български пощи” ЕАД също е допустимо.
Свързани вести Вижте какъв брой дължите за колата, Пловдив качи данъците
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР