Община Пловдив усилено се подготвя за новия програмен период, за

...
Община Пловдив усилено се подготвя за новия програмен период, за
Коментари Харесай

Пловдив се готви за новия програмен период

Община Пловдив интензивно се приготвя за новия програмен интервал, с цел да може оптимално да се възползва от европейското финансиране. По време на доклада на своите ресори – „ Европейски политики “ и „ Социални действия “ през днешния ден зам.-кметът Анести Тимчев съобщи, че се работи в тясно съдействие с Европейския консултантски център по капиталови въпроси, в който си партнират Европейската капиталова банка и Европейската комисия.

Средствата ще бъдат ориентирани за интегрирано градско развиване и за интегрирано териториално развиване. Програмата ще разполага с към 3 милиарда лв. за градско развиване. 6 % от тях, което прави 180 млн. лв., ще бъдат за 10-те най-големи общини в България.

Общият брой на обществени услуги е 56 на брой. Потребителите са над 1 800 възрастни и деца.

В диетичните кухни в шестте региона са обхванати над 1 700 души като за идната година се усилва бюджетът на 140 хиляди лв., с цел да разшири броя на хората, които имат потребност от подобен вид хранене с още 160 души.

Общината обезпечава патронажна грижа на възрастни и лица с увреждания – 1631 души.
Домашен обществен патронаж се грижи всекидневно за 400 пловдивчани, а мобилните обществени екипи обслужват над 1600 души в целия град.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР