Община Пловдив участва в един от най-големите туристически формати в

...
Община Пловдив участва в един от най-големите туристически формати в
Коментари Харесай

Община Пловдив на FITUR 2024 в Мадрид


Община Пловдив взе участие в един от най-големите туристически формати в международен мащаб – Международното туристическо ревю FITUR 2024, което се организира в град Мадрид, Испания, в интервала от 24 до 28 януари 2024 година То бе намерено през вчерашния ден от испанския крал Фелипе. Сред формалните посетители на церемонията бяха министърът на туризма на България Зарица Динкова и посланикът ни в Испания Алексей Андреев.

FITUR 2024 е  първият международен конгрес за календарната година, който събира на едно място експерти и необятна аудитория, предоставяйки опция на заинтригуваните страни от бранша да обсъдят както резултатите от миналата година, по този начин и основните предпочитани области за идната.

FITUR се организира всяка година през втората половина на януари. Тазгодишното издание е 44-то в историята на ревюто и в него вземат участие рекордните над 9000 компании и организации от 152 страни. Очаква се да бъде посетено от повече от над 222 000 гости, от които 136 000 експерти и 86 000 необятна аудитория.

Община Пловдив посредством Министерството на туризма е част от българското присъединяване в ревюто на информативен щанд с повърхност от 150 кв.м.

В интервала януари – ноември 2023 година общият брой на испанските туристи, посетили България, е 72 591 души, което с 41,6% повече от същия интервал на 2022 година, демонстрира статистиката на министерството. Испанските жители демонстрират интерес най-много към градския и културен туризъм в България, а най-посещаваните от тях дестинации са София, Пловдив и Велико Търново.

Официалните статистически данни на Национален статистически институт сочат, че за интервала януари-ноември 2023 година за Община Пловдив, пазар Испания е на 9-то място по индикатор „ Реализирани нощувки от чужденци “ и на 5-то място по индикатор „ Пренощували чужденци в местата за настаняване “.

Това е първото присъединяване на града ни в този влиятелен формат, като задачата е да се усили интереса на испанските туристи през тази година. Посетителите на рекламно-информационния деск на Пловдив демонстрират интерес към културно-историческото завещание на града ни и опциите за винен туризъм в района, а плануваният престой е приблизително 3-4 дни.

Участници на българския народен щанд по време на ревюто са общо 17 представители от българската туристическа промишленост – туроператори, туристически сътрудници, общински администрации, които имат опцията да показват своите туристически артикули. България е показана като дестинация за целогодишен туризъм, предлагаща благоприятни условия за зимен, културен, еко, SPA и уелнес туризъм.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР