Община Пловдив трябва спешно да започне създаването на професионални спасителни

...
Община Пловдив трябва спешно да започне създаването на професионални спасителни
Коментари Харесай

Ангел Стоев: Община Пловдив трябва спешно да създаде професионални спасителни екипи

Община Пловдив би трябвало незабавно да стартира основаването на професионални избавителни екипи за предварителна защита и реакция при бедствия и повреди, с каквито разполага Столична община. За това упорства регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев в писмо до кмета на общината Здравко Димитров.

Според него общината, като втората по величина в България, има потенциала да построи сходно звено, което да реагира съответно и навреме при настъпване на изключителни обстановки на територията на цяла Южна България.

„ По време на наводненията в селата Богдан, Каравелово и Слатина от решаващо значение за спасяването и извеждането на хора от залетите с вода къщи се явиха извънредно професионалните дейности на екипите от дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община “, показва в писмото си регионалния шеф. Той акцентира, че столичната дирекция дава отговор директно за дейностите по отбраната на живота и здравето на популацията, запазване на околната среда и общинското имуществото при бедствия.

Тя разполага с съвременно съоръжение и цифрови решения като системи за ранно предизвестие и обявяване при високи равнища на реките, пожарни кули, свързани с камери за наблюдаване и програмен продукт, които одобряват сигнал за всяко нерегламентирано бунище или открит огън. Работят и с финален модел на техниката за аварийно-спасителни действия, която включва термокамери, датчици за търсене на хора при земетресение, дронове с термокамери и тон, типични за евакуация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР