Община Пловдив свали от сайта си текста с предложението за

...
Община Пловдив свали от сайта си текста с предложението за
Коментари Харесай

Остава ли проекта за забрана за продажба на алкохол в Пловдив нощем?

Община Пловдив смъкна от уеб страницата си текста с предлагането за възбрана на алкохол в магазини и бензиностанции през нощта.  Припомняме, че те бяха включени в плана на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обезпечаване на публичния ред, оповестена за разискване на уеб страницата на Община Пловдив. 

Целият документ към този момент липсва в уеб страницата на общината, в раздела, в който другояче се разгласяват всички планове на нормативни актове. Това се случи към седмица след неговото оповестяване, а аргументите за свалянето му не са обществено огласени, предава

Припомняме, че новият текст в Наредбата гласеше:  " Продажбата на бира, вино и спиртни питиета, в магазини и в обектите към бензиностанции, се не разрешава в часовия период от 23.00 ч. до 08.00 ч. ". Сухият режим обаче явно се отсрочва най-малко за в този момент. 

Той беше оповестен за разискване и мигновено юрист Боряна Костова бе дала мнение за незаконност, като в претекстовете си бе записал, че такава възбрана не може да бъде въведена на локално равнище. 

Идеята на общината евентуално е била да се пресече практиката по преобразяване на зоните към нонстопите в места за денонощна консумация на алкохол. 

Бяха заложени и солени санкции: За купувачи - от 300 до 3000 лв., а за продавачи от 3000 до 30 000 лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР