Община Пловдив стартира принудителното отчуждаване на 4 имота, засягащи разширението

...
Община Пловдив стартира принудителното отчуждаване на 4 имота, засягащи разширението
Коментари Харесай

Финални щрихи по подготовката за Модър - Царевец

Община Пловдив започва насилственото отчуждаване на 4 парцела, засягащи разширението на ул. "Модър ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Става дума за 1513 квадратни метра, а общата цена - 67 275 лв. без Данък добавена стойност.
Когато влезе в действие ПУП-а за улица "Модър " тя от 10 метра ще стане към 30 метра, разясни кметът на регион "Южен " Борислав Инчев. Въпросните парцели попадат тъкмо в уличната регулация.  През годината са издирени собствениците на над 20 сходни терена. С множеството от тях администрацията е съумяла да се разбере, за останалите започва процедурата по принудително отчуждение. 
"Повечето хора са разбрани, самите знаят, че това е в техен плюс, също така по този начин или другояче не могат да създадат нищо в парцел в улична регулация ", разяснява Инчев.

С това отчуждителните процедури в "Южен ", тясно свързани и с плана по свързване на регион "Южен " с регион "Западен ", са към края си. Припомняме, че тези в "Западен " към този момент са завършили. 
За огромния план Модър - Царевец обаче кметът Иван Тотев към този момент разгласи, че ще се търси държавно финансиране за плана, защото цената му излиза към 10 и повече милиона лв. и е прекомерно огромна, с цел да бъде финансирана от Общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР