Община Пловдив спечели 7,5 млн. лева по проект на Министерството

...
Община Пловдив спечели 7,5 млн. лева по проект на Министерството
Коментари Харесай

Ще стигнат ли парите за новата сграда на МГ-то в Пловдив и кога може да е готова тя?

Община Пловдив завоюва 7,5 млн. лв. по план на Министерството на образованието и науката за създаване на нова постройка на Математическата гимназия. Новината заяви нощес кметът Костадин Димитров. Той съобщи, че това е бил един от целите му още като областен кмет – учебното заведение да има нова съвременна постройка в регион „ Тракия “ до хотел SPS.
Прочетете още
Проектът за нова постройка на МГ-то с съвременен кампус е още от средата на 80-те. Към днешна дата планът не дава отговор на актуалните условия. Освен това в него са заложени огромни обекти като голяма зала, плувен басейн, спортни стадиони и други.

Поради това градските управляващи ще пуснат архитектурен конкурс, който да включва и  технически план на бъдещия кампус на терена от 36 дка. Сумата за състезанието ще бъде 700 000 лв., а по предварителни планове за първия стадий ще са нужни 18,5 млн. лв.. В него е включено изцяло приключено учебно заведение с РЗП от 10 000 кв.м

Следващите стадии – общежития, спортни здания и други обекти ще бъдат разпределени напред в бъдещето.

По плана на МОН сумата би трябвало да бъде усвоена до 2026 година. Това значи, че най-късно идната година би трябвало да стартира строителството, а градските управляващи да търсят остатъка от сумата за построяването на новата постройка на МГ-то.

Общото финансиране от МОН за Община Пловдив е 33,5 млн. лв.. В него са построяването на още две учебни заведения и три детски ясли.

Повече в линка:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР