Община Пловдив ще разработи нов механизъм за разплащане с фирмите

...
Община Пловдив ще разработи нов механизъм за разплащане с фирмите
Коментари Харесай

В Пловдив обмислят ново разплащане с фирмите от градския транспорт

Община Пловдив ще създаде нов механизъм за разплащане с компаниите превозвачи, тъй че хората да получат по-добра услуга. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща с общински съветници, на която бяха разисквани усъвършенстване на транспортната скица и размерът на обезщетенията към превозвачите.

" Засега няма да се усилва цената на билетите и картите за градския превоз ", съобщи кметът. Община Пловдив е изпратила съобщение на консорциума, който обслужва градския превоз, за това, че две от компаниите в него не извършват контракта от 2018 година, като не съблюдават условието рейсовете, които се движат, да бъдат с екологичен клас EURO 6 и годината на регистрация да бъде след 2014-та.

В писмото е указано, че в случай че в период от месец не бъдат платени неустойките в размер на 145 000 лв. и 120 000 лв. за двете компании, както и да се отстранят нередностите по контракта, той ще бъде преустановен едностранно и ще се пристъпи към процедура за подписване на краткотрайни контракти и осъществяване на социална поръчка с нови правила и по нови критерии, изясни зам.-кметът Тодор Чонов, представен в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР