Община Пловдив ще работи по изграждането на алтернативно пътно трасе

...
Община Пловдив ще работи по изграждането на алтернативно пътно трасе
Коментари Харесай

Правят нов булевард в Кючука, нямало логика да се разширява бул. „Ал. Стамболийски”

Община Пловдив ще работи по построяването на различно пътно трасе на бул. „ Александър Стамболийски ”. От години въпросът с решаването на казуса с придвижването в региона има два разновидността – да се разшири сегашният бул., или да се построи ново трасе в съседство. В предишния мандат кметът Здравко Димитров изрично говореше, че бул. „ Александър Стамболийски ” би трябвало да се разшири и даже стартира да отчуждава парцели. Макар в програмата да имаше 59 частни парцела по булеварда, администрацията на Зико съумя да приключи процедурата единствено за един.
Прочетете още
Зам.-кметът по строителство Тошо Пашов съобщи на брифинг, че към днешна дата няма логичност този бул. да се уголемява, а би трябвало да се търсят други възможности.

" В   " Южен " една изоставена глуха линия, където има вероятност да се построи улица, обслужваща кварталите.  На процедура разширението на   " Александър Стамболийски " би излязло прекомерно скъпо поради нужните средства за отчуждаване на парцели. Със същите средства може да се построи новият бул. ”, сподели Пашов.

Очаква се да се подпише съглашение сред Община Пловдив и НКЖИ за парцела, дружно с другите, нужни за пробива под гарата.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР