Община Пловдив ще отпусне финансова помощ на многодетно семейство за

...
Община Пловдив ще отпусне финансова помощ на многодетно семейство за
Коментари Харесай

Отпускат финансова помощ на семейството с 4 деца от Пловдив

Община Пловдив ще отпусне финансова помощ на многодетно семейство за покриване на разноските, свързани с появяването на петото им дете. Предложението на на общинския консултант Румяна Толова бе импортирано от името на групата на " Кауза Пловдив " и бе гласувано с болшинство в Общински съвет - Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Пламен и Евгения Богданови имат 4 деца, а през есента чакат и петия си правоприемник. Първото им дете е с увреждане, само че младото семейство не роптае, а твърди, че се оправя с компликациите. До предходната година са получавали помощ, само че все още нямат и за това Евгения към този момент не работи, а сама отглежда децата си. Държавата им отпуска помощ за първото дете, поради увреждането, двете вървят на градина, а другите двама са възпитаници - в първи и втори клас. 

" С оглед на посочените обстоятелства е налице справедлива потребност от еднократна финансова поддръжка на семейство Богдананови. От една страна, те ще съумеят да покрият належащите разноски, свързани с появяването на новия член в фамилията им - тяхното пето дете, а от друга, това ще бъде образец и за останалите фамилии в гр. Пловдив като по този метод се подтиква увеличението на раждаемостта, което е от извънредно значимо значение за справяне с демографската рецесия освен в гр. Пловдив, само че и в страната " - се акцентира в предлагането. 

Многодетното семейство ще получи еднократна помощ в размер на 2000 лева от бюджета на община Пловдив, която ще бъде изплатена под формата на подаяние заради раждането на петото им дете.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР