Община Пловдив ще освободи помещенията под Концертна зала, за да

...
Община Пловдив ще освободи помещенията под Концертна зала, за да
Коментари Харесай

Освобождават помещенията под Концертна зала, за да стартира ремонтът й

Община Пловдив ще освободи пространствата под Концертна зала, с цел да улесни старта на ремонта, за който държавното управление отпусна 9,7 милиона лв.. За да учреди право на безплатно ръководство на обекта, общината би трябвало да приключи контракта с досегашния наемател на пространствата, където се намира ресторант. Според плана за ремонт, сцената на залата е придвидено да се движи надолу и нагоре, разясни заместник-министърът на културата арх. Бойко Кадинов. Това няма да бъде допустимо, в случай че не бъде преустановен контракта с досегашния наемател на пространствата под залата Веселин Петков.

" Ще се проведат спомагателни диалози с Министерството на културата, с цел да уточним съответни периоди по кое време ще стартира ремонта. Водени сме от интереса на жителите на Пловдив да има най-сетне съвременна Концертна зала в града, която да бъде дом на оперно-филхармоничното сдружение. Искаме да защитим и ползите на Общината, която получава доходи от тези пространства, както и на наемателя, който постоянно е бил безупречен. Затова би трябвало да уточним най-подходящата форма на преустановяване на наемните връзки, както и прецизен период за старт на дейностите по ремонт и реорганизация на Концертна зала “, разяснява заместител кметът по строителство и вложения.

Той организира през днешния ден среща с наемателя Веселин Петков, на която участваха шефът на дирекция " Общинска благосъстоятелност “ Николай Аджеларов и адвокати от Община Пловдив. На нея стана ясно, че наемателят ще бъде известен навреме по кое време ще започва ремонта, като от Общината ще му дадат опция до тогава да продължава да извършва контракта си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР