Община Пловдив ще е домакин за втори път на инициативата

...
Община Пловдив ще е домакин за втори път на инициативата
Коментари Харесай

Община Пловдив за втори път домакин на кампанията „Стара хартия за нова книга”

 „ Стара хартия за нова книга ”  „ Стара хартия за нова книга ”  „ Стара хартия за нова книга ”  „ Стара хартия за нова книга ”  „ Стара хартия за нова книга ”  „ Стара хартия за нова книга ”
Община Пловдив ще е хазаин за повторно на самодейността „ Стара хартия за нова книга ”, която ще се организира на 23 септември сред 10 и 14 часа на площад „ Стефан Стамболов ” в града под тепетата. Там всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова книга по желание, както и дарове от сътрудниците на празника. Организаторите на акцията „ Стара хартия за нова книга “ от „ ЕКОПАК България “ АД и Книжен център „ Гринуич “ се сплотяват към концепцията, че е значимо всяко дете още от ранна възраст да се научи да поставя грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има особено отношение към книгата и четенето.

Затова и неслучайно припомнят, че колкото повече остаряла хартия съберат децата, толкоз повече дървета ще спасят от изсичане. Децата, донесли спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика – изданието „ Ти можеш да спасиш планетата ”. Талисман на акцията „ Стара хартия за нова книга ” през тази година е един от най-обичаните модерни фентъзи герои – Пърси Джаксън,син на Посейдон, грабител на мълнии и племенник на Зевс. 12-годишният младеж с гений да се забърква в неприятности е прочут на българските читатели от поредицата на американския публицист Рик Риърдън „ Пърси Джаксън и Богововете на Олимп ”, оповестена от издателство „ Егмонт ”.

За децата на Пловдив на 23 септември ще бъдат готови викторини и игри в духа на книгите за Пърси Джаксън, които ще им донесат куп награди на фона на доста музика и танци. Специалното предизвикателство на уредниците в тазгодишното издание на „ Стара хартия за нова книга ” също е въодушевена от митичната тематика – конкурс за къс роман „ Стари герои в нови истории ”. Децата ще бъдат проворикани да основат истинска авторска история с обичан древногръцки персонаж, подложен в нова и необикновена обстановка. Времето и пространството, в които ще се развива действието, зависят напълно от въображението на дребните създатели на възраст до 18 години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР