Община Пловдив се включва в инициативата Мрак за светлина“ и

...
Община Пловдив се включва в инициативата Мрак за светлина“ и
Коментари Харесай

Мрак срещу светлина! Альоша потъва в мрак за два дни в знак на простест

Община Пловдив се включва в самодейността " Мрак за светлина “ и в нощта против 22 септември прожекторите, осветяващи паметника Альоша ще бъдат спрени. 
Прочетете още
Призивът на основателите бе отправен  към кметовете на София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна в нощта против 22 септември – Независимостта на България, да изключат прожекторите, осветяващи паметниците на руската войска в техните градове.

" Да загаснат прожекторите и да потънат в мрачевина тези мрачни знаци на една отминала и злокобна ера “, приканват основателите.

" Тяхното няколкочасово затъмнение да отбелязя жаждата на хиляди български жители за онази светлина, която излъчват демократичните полезности на Европа.  В утрото на Деня на независимостта тези фигури на злото, потънали в мрачевина, ще символизират дълго чаканата, па въпреки и дребна, стъпка за превъзмогване на зависимостта ни от Русия и нейната безрадостна роля за България “, пишат от " Мрак за светлина “.

Община Пловдив откликва на апела и довечера, както и в идващите две  Альоша ще потъне в мрачевина. Тази вечер в 20 часа ще спре и осветлението  на паметника на руската войска в София, прочут като МОЧА.

По този метод българското общество ще осъди и решението на президента Владимир Путин  да разгласи военна готовност в Русия. 

Зад самодейността " Мрак за светлина “застанаха публицисти, писатели и академични преподаватели, общественици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР