Община Пловдив се представя изключително успешно на провеждащото се в

...
Община Пловдив се представя изключително успешно на провеждащото се в
Коментари Харесай

Пловдив се представя успешно на Международното туристическо изложение ITB-Берлин 2018

Община Пловдив се показва извънредно сполучливо на провеждащото се сега в Messe Berlin, Международно туристическо ревю ITB-Берлин 2018. В туристическата борса, която е една от двете най-големи в Европа, България взе участие за 50-ти път. Германия е в топ 3 на водещите пазари за входящ туризъм за България. През 2017 година немските туристи у нас са повече от 870 хиляди и нарастват с 5,3 на 100 по отношение на година по-рано. В интервала на ревюто 7 - 11 март 2018 г, Община Пловдив има собствен личен рекламно-информационен деск в границите на Националния щанд на България, дружно с представители на туристическия отрасъл и на общините Варна, Бургас и Самоков.

Представянето на Пловдив е насочено към разкриването на нови благоприятни условия и акценти в туристическия артикул на града, с фокус върху културно-историческия туризъм. На щанда искащите могат да получат информация за новите забележителности на Пловдив - Улицата на занаятите и къща Клианти в Стария град. Голям е ползата на посетителите към квартала на креативните промишлености " Капана ", както и към богатия и разнороден лист на многочислените събития от Културния календар на Пловдив. Особено внимание още в първите дни на ревюто провокира и идното X-то юбилейно издание на Международната среща по туризъм, която се провежда от Община Пловдив. Тази година акцентът в програмата й ще бъде ориентиран към представянето на археологическите разкопки и реставрацията на мозайки.

Общо през предходната 2017 година в ITB Берлин са взели участие над 10 хил.  изложители от 180 страни. Посетителите са били 160 хиляди, от които 100 хиляди са експертите. Прогнозите на уредниците са, че през тази година форумът ще притегли още по- огромен интерес и това е един от методите България и респективно град Пловдив да се популяризират като туристическа дестинация, освен през немските експерти и фенове, само че и пред представители на страни от целия свят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР