Община Пловдив съзнава, че без втори гребен канал не можем

...
Община Пловдив съзнава, че без втори гребен канал не можем
Коментари Харесай

Изграждането на втория гребен канал в Пловдив е на финалната права

Община Пловдив осъзнава, че без втори гребен канал не можем да спечелим огромни шампионати. Това разгласи през днешния ден пред публицисти заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, съобщи кореспондентът на .
Титюков посочи, че планът за построяването на канала е на финалната права като общоприетоо срокът за осъществяване на сходно оборудване е една година.
" Както знаете, още в интервала 2012-2013-та ние организирахме социална поръчка, имаме определен проектантски екип, договорът, който сме сключили с тях, е в действие, заплатен е нужния задатък, те са създали предварителни разработки. Процедурата беше спряна по тъжби, като тази година спечелихме и последните каузи във Върховния административен съд и на процедура планът е рестартиран ", съобщи Георги Титюков.

Съоръжението ще е ситуирано на 105 декара, вторият канал ще е с дълбочина 1,5 метра, главната ширина е 45 метра, като тук-там доближава и 90 метра, а дължината е 2100 метра. Освен това в региона ще има озеленяване на повърхност 655 декара на стойност над 4 милиона, като този план ще се движи от регион " Западен ". Ще има и езеро от 37 декара с острови за гнездене на птици. Ще има още зона за водни ски и доста други атракции за пловдивчани и гостите на града.

По думите на ръководителя на организационния комитет на Световното състезание по гребане Пловдив се е отказал от първичната си кандидатура за шампионата за младежи през 2020-та година. Причина за това е точно неналичието на дублиращо оборудване, каквото изискване е нужно за спечелването на сходен конгрес. Сега Пловдив кандидатства за пакет от надпревари, които стартират от 2021-ва година, когато се чака градът към този момент да разполага с втори гребен канал.
" Вторият гребен канал е доста нужен. Пловдив разполага с един от най-хубавите канали в света, само че остана един от дребното, които нямат подготвителен канал, а той става доста нужен при кандидатстването за огромни съревнование ", безапелационна бе и Светла Оцетова.
Световната купа по гребане в Пловдив ще бъде от 8 до 12 май тази година. Това ще е първият от общо три кръга, като вторият ще се организира в Познан, а третият – в Люцерн. През този интервал алеята към гребния канал ще бъде затворена за жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР