Община Пловдив пусна обществена поръчка за проектирането и изграждането на

...
Община Пловдив пусна обществена поръчка за проектирането и изграждането на
Коментари Харесай

Сбъдната мечта: Пловдив ще има чисто нова математическа гимназия

Община Пловдив пусна социална поръчка за проектирането и построяването на новата Математическа гимназия на стойност 29 750 000 без Данък добавена стойност.

Очакванията са след към месец да има определен реализатор. После той ще има 220 дни да изготви прединвестиционни изследвания, абстрактен, а по-късно и техническия план.  Оттам самите строителни действия ще продължат най-малко 700 дни за всички действия.

„ Това не просто една постройка, а всичко нужно за развиването на децата -  образователен корпус, администрация, зала, две спортни зали, спортни площадки, паркинг и доста други. Новата постройка на Математическата гимназия ще е първото от трите чисто нови учебни заведения, които ще построим “, съобщи зам.-кметът по обучение и цифровизация Владимир Темелков,.

Учебните корпуси ще разполагат с изключение на с класни стаи, също с центрове за „ Млади откриватели “ и „ Дигитални основатели “, както и лична библиотека, два физкултурни салона, фитнес, зала за хореография, многофункционална зала и басейн. На намерено ще има две футболни стадиони, както и такива за баскетбол и волейбол. Предвидена е и лекоатлетическа писта. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР