Община Пловдив пусна нов конкурс за отдаване на имот от

...
Община Пловдив пусна нов конкурс за отдаване на имот от
Коментари Харесай

Пуснаха нов търг за павилиона в Кършияка, за който офертата стигна до 150 бона инвестиция

Община Пловдив пусна нов конкурс за отдаване на парцел от 100 кв.м на една от топ локациите в Кършияка. Със заповед на кмета Здравко Димитров отдела по общинска благосъстоятелност ще търси наемател на имота на кръстовището на бул. „ Васил Левски ” с „ България ” против известното заведение „ Ескейп ”. Имотът, върху който има павилиони за бързо  хранене,  е част от 800 кв.м, чието отреждане е за зелени повърхност. Това е втората процедура за парцела, откакто първата бе обжалвана в съда, а след 2 години каузи Върховен административен съд я анулира.
Прочетете още
Критериите в състезанието бяха – 30% цена и 70%  „ предложение, обвързвано с ръководството на парцела, удобно за Община Пловдив ”. Фирмите, които се явиха бяха две– „ Радира ” ЕООД и „ Олимп фудс ” ООД.

Офертата на „ Радира ” е била размер на наем от 400 лева на месец с Данък добавена стойност.  Те са считали да изградят павилион на стойност от 70 000 лв., който по-късно да остане за Община Пловдив. Отделно е записано, че ще се направи детска площадка, осветяване и други на стойност от 80 000 лв., или обща инвестиция от 150 000 лв..

Другата компания „ Олимп фуудс ” предлага наемна цена от 500 лв. на месец с Данък добавена стойност, а във втория критерии за ръководство на парцела не са дадени съответни ценови параметри, само че са дадени разнообразни концепции  и съответни ограничения за неговото облагородяване.  Комисията избира компанията „ Радира ”, само че след това   Административният съд, а по-късно и Върховният административен съд анулира състезанието поради неразбираемите конкурсни правила.

Новата процедура също е оповестена като конкурс,  като месечната цена е избраната цена по Наредбата е 463 лева с Данък добавена стойност.  Другите  условия са предлагането на идейна идея за общо архитектурно решение на терена с обяснителна бележка, съдържаща детайлно изложение на цялостното предложение за архитектурно оформяне, в това число ограничения, действия и детайли на синтеза за осмислянето му като зона с подчертана комерсиална устременост, чертежи и визуализации за изясняване в оптималната степен на плановото предложение. Конкурсът ще се организира на 25 август, а отдаването на парцела ще бъде за 10 години.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР