Община Пловдив пуска на търг обектите, които се намират в

...
Община Пловдив пуска на търг обектите, които се намират в
Коментари Харесай

Пускат на търг 14 обекта в подлеза на аптека „Марица”, наемите - от 200 до 1240 лева

Община Пловдив пуска на търг обектите, които се намират в подлеза на аптека „ Марица”. От близо три години подлезът, който свързва Главната с Пешеходния мост е безлюден. През 2019 година градските управляващи взеха решение повече да не отдават обектите в него поради непрекъснатите наводнения. Отделно имаше и упоритости там да се построи визия, обвързвана с Европейска столица на културата и историческото завещание на града. След като това по този начин и не се случи, от общинарите са решили още веднъж да дават обектите чартърен.

Най-малкият от магазините е 12,5 кв.м метра, а началната му тръжна цена е 217 лв., а най-големият е от 69 кв.м с начална цена 1242 лв.. Средно обектите са сред 30 и 40 кв.м, а цената им варира към 550 – 750 лв. на месец. Търговете ще се проведат на 14 март, като всички, които имат интерес би трябвало да платят 150 лв. тръжна документи и да внесат депозит сред 700 и 2500 лв. за обособените обекти. Договорът с Община Пловдив ще бъде за 5 години.

През последните месеци подлезът е бил ремонтиран отчасти, като към момента има действия, които би трябвало да се правят. Директорът на Оперативна програма „ Общински пазари” Запрян Тодоров сподели, че е заменена хидроизолацията, както и поставено ново осветяване със сумата от към 15 000 лв.. Тоалетните също са ремонтирани, като следва и да се затвори една от фугите на улицата, където към момента има леки течове.

Бъдещите наематели обаче ще би трябвало да извършат ремонта на самите обекти за своя сметка. От общинското дружество биха могли само да сменят стъклопакетите, в случай че са счупени.

Въпреки че има нова хидроизолация, напълно не е ясно дали подлезът още веднъж няма да се наводни. По време на огромните порои големи количества вода се изсипваха от Главната улица към подлеза поради наклона. Не се знае дали подобренията могат да предотвратят бъдещи произшествия.

















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР