Община Пловдив преустановява временно разделното събиране на растителни отпадъци в

...
Община Пловдив преустановява временно разделното събиране на растителни отпадъци в
Коментари Харесай

Община Пловдив преустановява временно разделното събиране на растителни отпадъци в крайните квартали

Община Пловдив прекратява краткотрайно разделното събиране на растителни боклуци в крайните квартали „ Коматево ” и „ Прослав ”, а повода за това е настъпването на димния сезон и намаляването на тяхното количество.

Обслужването на кафявите контейнери за растителни боклуци се приключва в интервала от 1 януари до 28 февруари. Препоръчително е всяко домакинство, което има кафяв резервоар, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до приключване на посочения период.

На всички, които се отопляват с твърдо гориво, се припомня, че е неразрешено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови боклуци и в тези за разделно събиране на боклуци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците в контейнерите.

Освен нанасянето на обилни материални вреди, се замърсява околната среда и има риск за постройките, които се намират наоколо до тях.

Във връзка с това дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците ” при Община Пловдив приканва жителите да алармират на тел. 6111 – Общински инспекторат, в районните полицейски ръководства или на телефона за незабавни повиквания 112 при всеки случай на злонамерени дейности против контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани наказания според Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на община Пловдив.

Събирането и извозването на цветните чували за отпадъчни материали от хартия и картон, пластмаси и метали по плана „ От врата на врата “ в квартал „ Коматево “ през януари 2018 година ще се извърши на 3-та и 17-а дата.
 biootpadaci_komatevo  chuvali_komatevo_2  biootpadaci_1  biootpadaci_3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР