Община Пловдив прекрати обществената поръчка с директно договаряне за 1,25

...
Община Пловдив прекрати обществената поръчка с директно договаряне за 1,25
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за почистването на Марица

Община Пловдив приключи публичната поръчка с непосредствено договаряне за 1,25 млн. лв. без Данък добавена стойност за почистването на река Марица в незабавен порядък. От Агенцията по публични поръчки са  излезли със мнение, че  обявяването на  частично бедствено положение  не е съображение за непосредствено договаряне с една компания.  По този метод се заобикаляла публичността, прозрачността, контролът, равнопоставеността и свободната конкуренция сред компаниите.

Поради това от Община Пловдив са се съобразили със мнението на АОП и са прекратили поръчката. Чрез нея се очакваше да се подписа контракт с компания ПИМК, която да почисти отчасти коритото на реката.  Със сумата трябваше да се почисти към мостовите уреди и да се отсекат дърветата към островите.

Въпреки това и в този момент Община Пловдив няма да може да стартира незабавното разчистване.  Все още тече и процедурата за изработката на сложен план за разчистване. Още от юли 6 компании са подали предложения, само че и то до този миг градските управляващи не са избрали реализатор.

Срокът за обжалване на решението е 10 дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР