Община Пловдив прехвърля социални услуги, обединени в комплекс „Свети Георги“,

...
Община Пловдив прехвърля социални услуги, обединени в комплекс „Свети Георги“,
Коментари Харесай

Община Пловдив прехвърля социален комплекс на частна фирма о...

Община Пловдив трансферира обществени услуги, обединени в комплекс „ Свети Георги “, на частна компания „ Соник старт “, записана в София и представлявана от Иван Иванов.

„ Фирмата завоюва конкурс по закона за публични поръчки, на който нямаше други претенденти. Документация беше купена и от друга организация, само че тя не се е явила да взе участие. Услугите са девет и считаме, че по този метод те ще се ръководят по-добре “, сподели за „ Марица “ зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков.

Частната компания, която по негови думи прави близо 60 услуги в страната, поема обслужването на центровете за психологично заболели, хора с увреждания и предпазени жилища от 1 февруари.

„ Всички, работещи в комплекса, ще бъдат преназначени. Служителите да не се тормозят, че ще останат без работа “, увери зам.-кметът.

Според Георги Титюков сходна процедура за възлагане на обществена активност на частни сдружения и организации не е нова. Един от образците е Фондация за нашите деца, другия – „ Бъдеще за България “, ръководена от Донка Гърневска от доста години.

На сесията на Общинския съвет зам.-кметът внася предложение за закриване на второстепенния разпоредник – КСУ „ Свети Георги “, с което на процедура активността се трансферира на частния реализатор. „ Това не значи, че се закрива комплексът. Той продължава да работи “, увери Георги Титюков.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР