Община Пловдив подкрепя предложението на Областния оперативен щаб за създаване

...
Община Пловдив подкрепя предложението на Областния оперативен щаб за създаване
Коментари Харесай

Искат МБАЛ Св. Мина - Пловдив да е лечебно заведение за пациенти с COVID-19, но няма пари?

Община Пловдив поддържа предлагането на Областния действен щаб за основаване на Ковид болница на територията на Пловдив, като център на региона, оповестиха от градската администрация. Във връзка с писмо, получено от регионалния шеф Дани Каназирева на 06.11.20 година, за превръщане на МБАЛ “Свети Мина ” в болница, заместник-кметът Тодор Чонов, в качеството си на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, приготви писмо до всички общински лечебни заведения да дават лист от медицински чиновници, които желаят да бъдат командировани в някогашната Първа градска болница.
Община Пловдив обаче е обезпокоена от актуалната обстановка в общинската болница, тъй като сега тя не разполага с нужния личен състав и съоръжение, с цел да поеме приблизително тежки случаи на болни от Коронавирус -19 пациенти.  В тази връзка, бе предоставено на шефа на лечебното заведение професор лекар Петър Петров да даде отчет за кадровата обезпеченост на болничното заведение, за нужната здравна инсталация и консумативи и проект за поетапно трансформиране на отделенията. Освен това, той би трябвало да приготви и втори отчет с план на нужните разноски, които следва да бъдат направени, с цел да се обезпечи безпроблемно действие на болничното заведение, като инфекциозна за цялата област.
 Пациент с COVID-19 в МБАЛ Свети Мина в Пловдив споделя - какво е да се лекуваш там (СНИМКИ) Пациент с COVID-19 в МБАЛ " Свети Мина " в Пловдив споделя - какво е да се лекуваш там (СНИМКИ)
Пациент, лекуващ се от COVID-19 в пловдивската болница " Свети Мина ", описа пред Actualno.com за положението, в което се намира тя в м...
Предвид пандемичната конюнктура бюджетът на общината е мощно под напрежение, изясняват от пловдивката общинска администрация. По думите им, събираемостта на приходите не е в упования размер, а антикризисните ограничения са го натоварили в допълнение. Затова няма по какъв начин да се покрият разноски за обслужване на пациенти от региона и най-близките общини „ Марица “ и „ Родопи “. Така, община Пловдив чака преобразуването на МБАЛ „ Свети Мина “ да се извърши съгласно чл.94, ал.2 от Закона за лечебните заведения. Според него, в условия на естествени бедствия, епидемии и други изключителни условия, разноските на лечебните заведения се възвръщат от страната с решение на Министерския съвет.
Двата отчета ще бъдат навреме показани на Областния действен щаб за предприемане на следващи дейности и гарантиране на безпроблемното действие на болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР