Община Пловдив най-после се разплати с изпълнителя на реконструкцията на

...
Община Пловдив най-после се разплати с изпълнителя на реконструкцията на
Коментари Харесай

Община Пловдив развърза кесията и строителите форсираха работата по „Даме Груев”

Община Пловдив най-сетне се разплати с изпълнителя на реконструкцията на ул. „ Даме Груев” – „ Парсек груп”. След серия от взимани обвинявания сред градските управляващи и шефа Бончо Бонев,напрежението към този момент стихна и работата по улицата бе форсирана.

Бонев съобщи, че от общинския бюджет е получил първия транш за реконструкцията на обещаната дата – 10 май. През последните дни се вижда засилена работа по улицата, която би трябвало да стане бул. до края на годината.

От компанията към този момент са оформили пътното платно, построили са подземната инфраструктура, като се поставят бордюрите и осветлението.

Според шефа на строителната компания дейностите по първия стадий, който е от бул. „ Македония” до ул. „ Охрид” ще приключат до 15 юни, в случай че няма форсмажорни условия. Вторият стадий ще до ул. „ Тодор Александров”, като там има един парцел за отчуждение, чиято процедура е на финала.

Тази година в бюджета на града са заложни половината средства за реконструкцията – 3,7 млн. лв.. От Община Пловдив обаче обявиха, че в случай че дейностите напреднат, при актуализацията на бюджета ще бъдат отпуснати още пари.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР