Община Пловдив като партньор на община Габрово кандидатства по първата

...
Община Пловдив като партньор на община Габрово кандидатства по първата
Коментари Харесай

Ще ремонтират ли най-накрая един от културните символи на Пловдив?

Община Пловдив като сътрудник на община Габрово кандидатства по първата процедура в осъществяване на новия интегриран метод за териториално развиване в България, подсилен по линия на кохезионната политика на Европейски Съюз с Концепцията за интегрирано териториално развиване (КИТИ) „ Бреговете на съвремието – комплекс от ограничения за основаване на зелена, новаторска и приобщаваща градска среда в Габрово и Пловдив “.
Подходът интегрирани териториални вложения (ИТИ) се извършва на територията на цялата страна в две етапи. Набиране, асортимент и утвърждение на концепции за ИТИ (Фаза 1) и набиране, оценка и осъществяване на планови оферти, създадени в сходство с утвърдените концепции за ИТИ (Фаза 2).
Концепцията за интегрирано териториално развиване (КИТИ) „ Бреговете на съвремието – комплекс от ограничения за основаване на зелена, новаторска и приобщаваща градска среда в Габрово и Пловдив “ премина сполучливо първия стадий за административна допустимост. От страна на община Пловдив в нейното разписване и подготовка участваха специалисти от отдел „ Култура, археология и културно завещание “.
„ Основен фокус на КИТИ са действия за цялостна промяна на градски пространства в Габрово и Пловдив, основаване на условия за партньорства, креативен изяви, икономическо, културно и обществено развиване. Партньорство в реализацията на концепцията за ИТИ са декларирали дванадесет организации – обществени държавни и локални управляващи, образователни заведения, иновационен клъстер, Неправителствени организации, икономически субекти и културни институти.
Предвидените вложения в Пловдив са ориентирани към благоустрояване и ремонт на кино „ Космос “ и зоната към него, благоустрояване на зона на южния бряг на р. Марица, действия за развиване на уменията и повишение на квалификацията, ограничения за включване на уязвими групи, поощряване на креативен и изобретателни промишлености “, разказа заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.
Финансовият запас ще се обезпечава по шест стратегии, съфинансирани от фондовете на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година – „ Развитие на районите “, „ Образование “, „ Околна среда “, „ Развитие на човешките запаси “, „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “.
За реализацията и осъществяването на дейностите на локално равнище община Пловдив ще разчита на партньорството на Оперативна програма „ Градини и паркове “, НГСЕИ и НУМТИ „ Добрин Петков “.
Важна част от процеса на Фаза 1 е дейното присъединяване на локалните общности в публичните разисквания, които следва да бъдат проведени по места. След това Регионалните препоръки за развиване в шестте района на обмисляне ще създадат приоритизиране на концепциите, които ще имат достъп до финансовите запаси.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР