Община Пловдив и Опера Пловдив канят пловдивчани на концерт от

...
Община Пловдив и Опера Пловдив канят пловдивчани на концерт от
Коментари Харесай

Класик Open Air на Бунадржика днес


Община Пловдив и Опера Пловдив канят пловдивчани на концерт от поредицата „ Класик Open Air – Музиката под тепетата “. Събитието е през днешния ден – на 16 септември (петък) от 18:30 на Акведукт Бунарджика. На сцената ще се изявят музикантите Габриела Гарсия – арфа и Джовани Пистис- обой, познати на публиката като Дуо Капана. В програмата са включени композиции от Доницети, Глук и Пиацола . Входът за публиката е свободен!

Проектът, част от Културния календар на Община Пловдив, алегорично сплотява тепетата като обща сцена за просвета и акцентира капацитета им  за развиване като градски пространства за артистични събития.

Джовани Пистис учи в Консерваторията в Генуа – Италия, в класа на Джан Енрико Кортезе. Продължава музикалното си образование в Кралския лицей в Стокхолм и по-късно в Accademia di Santa Cecilia в Рим. Сътрудничил е с няколко оркестъра в интернационалната гледка като Кралския филхармоничен оркестър на Лиеж, Кралската опера на Валония, Венецианската опера Ла Фениче, Оркестъра на Шведското радио, Стокхолмската опера, Симфоничния оркестър на Санремо, Опера Карло Феличе от Генуа. От 2018 година е обоист и реализатор на британски рог в Пловдивската опера.

Габриела Гарсия е родена във Варна, само че израства и учи в Белгия. Защитава магистърска степен във Висшия институт по музика и педагогика в Намюр (IMEP), в класа на Софи Аленк. В 2015 година получава тапия по изпълнителско майсторство от парижкия Екол нормал за музика Алфред Корто. От 2018 година е арфистка-соло в Пловдивската държавна опера. Тя е притежател на награди от интернационалните състезания, има многочислени концертни изяви в Белгия, Франция, Италия, Холандия, както и на интернационалните музикални фестивали – Ле Алтре Ноте, Русенски музикални дни, Рио Харп фестивал.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР