Община Пловдив и фирмите превозвачи по два от договорите за

...
Община Пловдив и фирмите превозвачи по два от договорите за
Коментари Харесай

Петков Ангелов взима от Дошков „призрачната линия”, превозвачите ще взимат повече субсидии

Община Пловдив и компаниите превозвачи по два от договорите за публичен транспорт подписаха анексите за повдигането на пределните разноски. От идващия месец те ще могат да декларират с 8% повече разноски, с което ще усвояват повече държавни дотации и обезщетения. Това се случва два месеца, след като решението бе гласувано в общинския съвет.
Прочетете още
Анексите са подписани към двата контракта от 2021 и 2018 година, с което би трябвало да се признават оптимални разноски от 2,42 лв. на километър. Шефът на ОКТ Георги Стоилов сподели, че тази седмица би трябвало да бъде подписано спомагателното съглашение от 2016 година, с което се подвигат пределните разноски с 25% и по този начин разликата с другите два контракта ще бъде от 1 стотника. В момента се получавало по този начин, че немалка част средствата се прибирали в държавния бюджет, тъй като не могат да се усвоят, поради това се прави и смяната.

Друго значително изменение е, че към този момент превозвачите по двата контракта ще могат да си трансферират линии със единодушие сред участниците от консорциума. До дни се чака и превозвачите да дадат своето финално предложение за прехвърлянето на линии. Засега единствената смяна, която е декларирана е за линия 10, която се обслужва от „ Хеброс бус”. Тя ще отиде при някоя от компаниите на Петко Ангелов.

От ОКТ са изразили терзанието си и от други линии, обслужвани от Дошков - 6,7,,29 и 99, които имат огромен % на несъблюдение през последните месеци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР