Община Пловдив и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство

...
Община Пловдив и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство
Коментари Харесай

80г. от рождението на големия диригент Крикор Четинян


Община Пловдив и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ ще отбележат 80 – годишнината на огромния български хоров диригент Крикор Четинян с церемониален концерт на 30 март 2024г. от 18.00 ч. в концертната зала на АМТИИ.

Крикор Четинян (22.06.1943 – 28.01.2018) е дълготраен учител по диригентство в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, създател и дълготраен диригент на Женския камерен хор към академията, бележит възпитател, концертирал и завоювал интернационалните оценки в Европа, Съединени американски щати, Канада и Япония, управлявал и Пловдивското певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев “. Носител на почетния знак на града, на медал „ Кирил и Методий “, представял и разпространявал българския фолклор и модерна музика по целия свят. Високото художествено равнище, което той съумява да реализира е връх на изпълнителското майсторство и образец за подражателство.

По мотив годишнината, Българска национална телевизия – Пловдив приготвя документален филм за креативния път на Крикор Четинян, елементи от който ще бъдат излъчени по време на музикалното събитие.

На концерта публиката ще чуе „ Малка тържествена меса “ от Джоакино Росини в осъществяване на Вокален отбор „ Капела Арте “, под диригентството на Кръстин Настев – възпитаник на маестро Четинян и солистите Румяна Костова – сопран, Анита Дафинска – мецосопран, Марин Йончев – тенор, Пламен Кумпиков – бас и пианистите Надежда Кузманова и Велислава Карагенова.

Концертът се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е с вход свободен!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР