Oбщина Пловдив е на път да реализира една любопитна инициатива,

...
Oбщина Пловдив е на път да реализира една любопитна инициатива,
Коментари Харесай

Холограми и търсене на виртуални съкровища – въвеждат геймификации в пловдивските музеи

Oбщина Пловдив е на път да осъществя една любопитна самодейност, обвързвана с пловдивските музеи. Посетителите ще се трансфорат в ловци на съкровища с геймификации, които им разрешават да търсят артефакти във виртуалното пространство.

" През 2021 година Община Пловдив и пловдивските музеи имаха две благоприятни условия да аплайват по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “. Двете стратегии плануват оптимално финансиране от 350 хиляди евро – това е съществено финансиране. Първият план, по който подадохме документи, е за надграждане на потенциала на институциите по отношение на дигитализацията на културното завещание – материално и нематериално ", описа Пламен Панов, заместник-кмет с сектор " Култура, археология и туризъм ".

Той добави: " Много любопитен е и вторият план, тъй като към този момент работим в това направление – нужни са повече нововъведения. Нашите музеи са достигнали към този момент едно положително равнище за тяхната материална база и метода, по който показват наследството. Нужни са повече виртуални разходки, повече холограми, повече цифровизация в представянето на културното завещание. Заедно с музеите разработихме планово предложение, което - в случай че бъде утвърдено, ще разреши така наречен развой на „ геймификации – повече игри при показване на наследството, ще има един общ виртуален гид, който ще разреши посредством телефона си посетителят да играе игри, да бъде ориентиран към даден артефакт или различен музей. Така екскурзиантът ще може да свърже всички музеи. Това е един артикул, който сплотява в едно сложно прекарване културното завещание на Пловдив и ще подкани посетителя да обиколи всички музеи и „ Старинен Пловдив”. Това е един план, който е предпочитан, и даже и да не бъде утвърден, до края на мандата ние ще създадем такова приложение, което да бъде интегрирано в нашите музеи. "

Дали ще ловим съкровища във виртуалните пространства на града, е въпрос на време, дават обещание от екипа на Община Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР