Община Плевен търси инвестиция от 2,8 млн.лв. за изграждане на

...
Община Плевен търси инвестиция от 2,8 млн.лв. за изграждане на
Коментари Харесай

Плевен търси решение на проблема с бездомните животни

Община Плевен търси инвестиция от 2,8 млн.лв. за създаване на съвременен непрекъснат подслон за бездомни животни. Най-реалистично е финансирането да бъде обезпечено посредством кандидатстване по европейска стратегия в новия програмен интервал 2021-2027 година, или посредством целева дотация от държавния бюджет, съобщи кметът Георг Спартански.

Той посочи че има подготвеност активността по настоящия, краткотраен подслон за бездомни кучета - залавяне, кастрация и обезпаразитяване - да бъде предоставена на неправителствената организация /НПО/ "Дом за бездомничета ". Кметът е разискал разновидности за съдействие с представители и на други Неправителствени организации.

По искане на общината, страната даде постройките на някогашната ветеринарна амбулатория за непрекъснат подслон за бездомни животни.

Фирма от Плевен изготви план за главен ремонт на сградния фонд, въвеждане на интелигентни системи за ръководство и контролиране на потреблението на топлота и ел.енергия, замяна на дограма, хидро- и топлоизолация и други ограничения за енергоефективност, пожароизвестителна система, видеонаблюдение, налична среда и благоустройство на двора. Общият потенциал е за 400 животни.

Очаква се представители на "Дом за бездомничета " да внесат предложение до Общинския съвет /ОбС/ за вдишване на краткотрайния подслон. Общината от своя страна ще насочи към организацията финансирането, обезпечавано досега за активността, прехрана и личен състав. Сътрудничеството може да започва от началото на 2021 година, с новия общински бюджет.

Добри практики е показала пред кмета на Плевен фондация "Четири лапи ", която е изразила подготвеност да работи в дълготраен проект за превъзмогване проблемите от възходящия брой бездомните животни в града. Плевенският кмет е уверен, че слагат начало на положително съдействие с Неправителствени организации за решение на дългогодишния проблем.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР