Община Плевен се присъединява в провеждането на инициативата България срещу

...
Община Плевен се присъединява в провеждането на инициативата България срещу
Коментари Харесай

Плевен се включва в инициативата „България срещу диабета“

Община Плевен се причислява в провеждането на самодейността „ България против диабета “, чиято цел е предварителна защита на болестта, както и възстановяване на осведомеността за него. По плана от 26 юни до 08 юли се провежда народен поход, в чийто рамки деятели ще обходят всички регионални градове в България, с цел да показват заплахите от пандемията на 21-ви век, наречена диабет. На избрани пунктове жителите ще могат да получат осведомителни материали и гратис да им бъде измерена кръвната захар. Индивидуално проведени колоездачи ще идват на всеки един така наречен „ диабетен патрул “, с цел да показват здравословния метод на живот и спорта като най-хубавото средство за предварителна защита.

В Плевен „ диабетният патрул “ ще е от 11.00 до 13.00 часа на пл. „ Възраждане “ на 28 юни 2021 година, понеделник. Вело походът от Плевен към Ловеч ще тръгне в същия ден в 12.00 часа.
 Безплатни съвещания за хора с диабет в болница Св. Иван Рилски Безплатни съвещания за хора с диабет в болница " Св. Иван Рилски "
По случай Международния ден за битка с диабета, Клиниката по нефрология на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ провежда от 14 до 18 ю...

Проектът се извършва от Лайънс клуб - Видин взаимно с всички Лайънс клубове в България, Българска асоциация „ Диабет “, Българското национално съдружие по детска ендокринология и с поддръжката на всички общини в 28-те области в страната. В рамките на плана предстоят образования на медицински лица към учебни заведения и детски образователни заведения, образуване на четири лагера за деца с диабет вид 1.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР