Община Плевен отстранява щетите от поредния проливен дъжд, който падна

...
Община Плевен отстранява щетите от поредния проливен дъжд, който падна
Коментари Харесай

Община Плевен отстранява щетите от проливния дъжд в петък

Община Плевен отстранява вредите от следващия пороен дъжд, който падна в петък.

Това заяви кметът Георг Спартански, представен от Българска телеграфна агенция. Налагат се незабавни поправки на покривите на изложба "Къщата на художниците ", на Клуба на хора с увреждания на улица "Гренадирска " и на общински жилищен парцел на бул. "Георги Кочев ". Пострадал е покривът на четири заведения за бързо хранене на територията на общинския пазар "Тибор ". Той ще бъде възобновен от сдружението. Щетите от наводнените пространства на Общинския домакински патронаж са преодолени от работещите там. Общинското дружество "Инжстрой " е почистило още в петък вечерта от наноси пътищата към селищата Ясен, Горталово и Къртожабене.

Сериозни са провалите от падналите 65 л/кв. м в региона на Водната каскада в центъра на Плевен, където се образувало доста затлачване, по данни на общинската администрация. Трите дребни фонтана са почистени и към този момент работят, до два дни ще влезе в употреба и Големият шадраван, вземат се бързи ограничения за премахване на насъбраните наноси в коритото на каскадата. По преценка на кмета на Плевен ремонтът на оборудването е изпълнен качествено в границите на плана "Устойчива градска среда на Плевен ".

Предстои да бъдат тествани и почистени всички шахти. Ще бъде предоставено и разчистване на коритата на реките Гривишка и Тученишка, прецизираха от община Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР