Община Плевен да участва в подготовката, подаване и изпълнение на

...
Община Плевен да участва в подготовката, подаване и изпълнение на
Коментари Харесай

Община Плевен ще участва в подготовката и изпълнението на „Стратегия „Единно здраве“ за Северозападен регион“

Община Плевен да взе участие в подготовката, подаване и осъществяване на Концепция за интегрирани териториални вложения с название: „ Стратегия „ Единно здраве “ за Северозападен район “, взеха решение общинските съветници. Интегрираният териториален метод е основан на локалните специфики, ориентиран към ефикасното потребление на капацитета на всяка територия при стеснен разговор и съдействие сред институциите, работещи на разнообразни равнища на ръководство, както и останалите заинтригувани страни и участници, настоящи на съответната територия.

През интервала 2021-2027 година в България ще бъде прилаган интегриран териториален метод, с което се цели развиване на модел на партньорство и поощряване на съдействието сред разнообразни настоящи лица на локално равнище – както сред локалните управляващи и другите заинтригувани страни, по този начин и сред обособените административни звена и обществени институции. Проектът е обвързван с новата философия за систематизиране на европейски средства да се финансират планове, които касаят по-големи локални общности, изясни кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Концепцията за интегрирани териториални вложения /ИТИ/ съставлява една или повече планови хрумвания за една или няколко дейности/инвестиции, които в композиция между тях или с други осъществени или идни вложения на дадена територия с общи характерности и/или капацитети за развиване, служат за реализирането на съответна цел или приоритет от Интегрираните териториални тактики за развиване на районите за обмисляне от равнище 2.

Общо сътрудниците в концепцията са 26, както следва: УМБАЛ „ Д-р Георги Странски ” ЕАД – Плевен; Община Троян; МБАЛ – Троян ЕООД; Специализирана болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания - Троян ЕООД; Община Ловеч; МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД – Ловеч; Община Никопол; МБАЛ - Никопол ЕООД; Община Белене; МБАЛ - Белене ЕООД; Община Левски; МБАЛ - Левски ЕООД; Община Кнежа; МБАЛ – Кнежа ЕООД; Община Искър; Община Пордим; Национална Професионална гимназия по ветеринарна медицина „ Проф. Д. Димов “ гр. Ловеч; Министерство на здравеопазването; Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия; Сдружение с нестопанска цел „ Асоциация на студентите-медици в България – Плевен “ (АСМБ – Плевен); Община Тетевен; МБАЛ - Тетевен ЕООД; Анкарски университет като асоцииран партньор; Глобал-Шоп - Георги Николов; „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) Ивайло Георгиев Николов.

Концепцията за ИТИ „ Стратегия „ Единно здраве “ за Северозападен район “ е въз основата на метода „ Едно здраве “ на Европейски Съюз, който съставлява многосекторен и трансдисциплинарен метод, работещ на локално, районно, национално и световно равнище за реализиране на оптимални здравни резултати, като се признава взаимовръзката сред хората, животните, растенията и тяхната обща среда. Концепцията включва планови хрумвания с интегрирани ограничения от браншове опазване на здравето, обучение и околна среда.

Община Плевен ще взе участие с две планови начинания по активност „ Изграждане на зелена градска инфраструктура и сигурност в публични пространства в СЗР в подтекста на общата тактика за „ Единно здраве “ от концепцията, където индикативният бюджет е в размер на 10 900 000 лева Едната самодейност е „ Изграждане на подслон за безстопанствени кучета “ – показателен бюджет в размер на 5700000 лева, втората – „ Облагородяване на междублокови пространства, създаване на детски, спортни площадки и фитнеси навън “ с показателен бюджет в размер на 1300000 лева

По мярка/дейност „ Повишаване на квалификацията, уменията и компетентностите на заетите по отношение на потребностите на бизнеса “ /индикативен бюджет в размер на 580 000 лева./ от Концепцията Община Плевен ще взе участие с планова самодейност „ Назначаване и образование на чиновници в звено „ Приют за краткотрайно настаняване на безстопанствени животни “ в община Плевен по отношение на ръководството на новоизградения подслон за безстопанствени кучета “ - показателен бюджет в размер на 230 000 лева

Общият показателен бюджет на Концепцията за ИТИ „ Стратегия „ Единно здраве “ за Северозападен район “ е в размер на 57348042 лв., общата дълготрайност за осъществяване на концепцията е 36 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР