Община Перник предлага четири обекта да бъдат отдадени на концесия

...
Община Перник предлага четири обекта да бъдат отдадени на концесия
Коментари Харесай

Перник предлага х. Славей и още 3 обекта да се отдадат на концесия

Община Перник предлага четири обекта да бъдат отдадени на концесия посредством открита процедура и публично-частни партньорства. Предложението е част от плана на годишната Програма за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност, чието публично разискване е планувано за 2 март, съобщи БНР.

Предложени за концесия са хижите „ Кралев дол” и „ Славей”. В листата попадат още минералната вода в кв. "Бела вода " и терен в квартал „ Драгановец” за създаване на многофункционална спортна площадка за футбол, волейбол и хандбал.

С изключение на хижа „ Славей”, останалите три обекта попадаха и в миналогодишната стратегия. Общо 22 млн. лева са предстоящите приходи от ръководство и предписание с общински парцели.

В съпоставяне с предходната година сумата е два пъти по-висока. Най-много - над 16 млн. лева, са предстоящите доходи от продажби на терени и земя.

Предвидени за продажба са 95 общински терени в град Перник и в 10 обитаеми места. Предлагат се също 7 здания и 10 общински жилища, предстоящите приходи от които са общо 3 млн. лева.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР