Община Пазарджик проявява интерес да приеме в зоопарк Острова, родените

...
Община Пазарджик проявява интерес да приеме в зоопарк Острова, родените
Коментари Харесай

Община Пазарджик готова да приеме в зоопарк "Острова" лъвчетата Масуд и Терез

Община Пазарджик демонстрира интерес да одобри в зоопарк " Острова ", родените в Разград на 08.09 2017г. лъвчета Масуд и Терез и заявява своето предпочитание да им обезпечи подобаващи условия за живот. Предприети са дейности за обезпечаването на уместно и задоволително пространство, с цел да може до пролетта, укрепналите към този момент лъвчета да бъдат преместени.

Припомняме, че хищната тайфа от псевдоеколози, известна като зеления октопод, се пробва да открадне лъвчетата Масуд и Терез от българска територия и да ги изнесе в чужбина. Тъжната орис на невръстните животни от разградския зоопарк трогна цяла България преди три месеца, а сътрудниците от „ Телеграф “ даже поеха уговорката да платят храната им.

През ноември техните родители и другите огромни лъвове, които се отглеждат в разградския зоокът бяха прегледани от интернационален екип от ветеринарни лекари на фондация " Четири лапи ".

Мъжкият лъв Асен бе откаран за лекуване и профилирани грижи в Зоологическата градина в София.

Освен него още два лъва от зоокъта следва да бъдат изпратени в убежища на фондация " Четири лапи " или на партньорски организации. В Разград ще остане единствено по-младата двойка мъжки и женски лъвове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР