Община Пазарджик изпрати официално искане до областния управител Стефан Мирев

...
Община Пазарджик изпрати официално искане до областния управител Стефан Мирев
Коментари Харесай

Община Пазарджик си иска от държавата сградата на бившия Институт за детски учителки

Община Пазарджик изпрати публично искане до регионалния шеф Стефан Мирев за придобиване на благосъстоятелност на държавен парцел, находящ се на улица „ Неофит Бозвели ” 29 в града.

Става дума за постройката, в която се е помещавал някогашният Институт за детски учителки, а по-късно и Педагогическият лицей към Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски ”. Предстои приемане на решение от ОбС-Пазарджик за предоставяне на единодушие за придобиване на собствеността, заяви още кметът Тодор Попов.

Общината е сезирана от шефа на Средно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в Пазарджик и ръководителите на управителните препоръки на спортни сдружения на територията на града, че имат остра потребност от спомагателни образователни пространства и здания, които да обезпечат удобни условия за дейно протичане на образователно-възпитателния и състезателен развой. В СУ „ Д-р Петър Берон “ се учи на 2 смени, а учебната постройка е издигната през 1942 година и същата не задоволява потребността от нужния брой образователни и спортни пространства.

Педагогическият лицей към ПУ „ Паисий Хилендарски “ пък е закрит с разпореждане № 123/30.05.2006 година на Министерски съвет. Сградите, които са се употребили от колежа към сегашния миг са необитаеми, неизползваеми и не се поддържат.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР