Община Павликени ще подпомогне финансово издаването на технически паспорти, енергийните

...
Община Павликени ще подпомогне финансово издаването на технически паспорти, енергийните
Коментари Харесай

Община Павликени ще подпомогне финансово издаването на технически паспорти на блоковете, кандидатстващи за саниране

Община Павликени ще подкрепи финансово издаването на механически паспорти, енергийните обследвания и архитектурните заснемания на блоковете, които ще аплайват за саниране.

Средствата ще бъдат обезпечени посредством заем в размер до 200 000 лв., заяви кметът инж. Емануил Манолов, представен от Българска телеграфна агенция. От финансирането ще се възползват сдруженията на притежателите на многофамилни жилищни здания, регистрирани съгласно закона, които ще аплайват за безплатно саниране, под формата на безлихвен заем за покриване на разноските за енергийно и техническо проучване. Целта е да се съблюдава крайният период за кандидатстване - 31 май 2023 година Предложението беше признато от общинските съветници.

При утвърдено планово предложение предоставените средства ще се възвръщат от полученото финансиране по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - стадий I " по Националния проект за възобновяване и резистентност.

В случай че кандидатстващата постройка не бъде утвърдена за финансиране по горепосочената процедура, получените средства следва да бъдат върнати на общината в период до 6 месеца. Общинската администрация е водещ сътрудник в плана и ще извършва неговото административно и финансово ръководство, както и отчитането му. Подробностите за процедурата ще бъдат оповестени в уеб страницата на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР