Община Монтана организира онлайн обсъждане за ползването на средства от

...
Община Монтана организира онлайн обсъждане за ползването на средства от
Коментари Харесай

Община Монтана взема кредит от 700 000 лв. от фонд Флаг

Община Монтана провежда онлайн разискване за използването на средства от фонд „ Флаг” за покриване на личния принос при осъществяване на плана „ Българските общини работят дружно за възстановяване качеството на атмосферния въздух” по стратегия LIFE, научи организация BulNews.
Дейностите по плана включват закупуването на две стационарни станции за надзор на качеството на атмосферния въздух и подмяната на уредите за битово отопление на дърва и въглища на 528 семейства в Монтана с уреди употребяващи природен газ и пелети. Основната цел на плана е понижаване на излъчванията на ФПЧ10 с 7.95 т/год.
Подмяната на уредите ще стане на два стадия:
По пилотната скица към този момент са сменени уредите за отопление на 50 семейства. По главната скица нови екоуреди ще по 478 семейства в Монтана.
Обща стойност на плана е 1 746 000 лева, като стратегия LIFE 1 047 000 лева, присъединяване на общината е 700 000 лева Тази сума общината ще обезпечи посредством заем от фонд „ Флаг”.
Досега по плана са изразходвани 246 000 лв. обезпечени предплатено от стратегия LIFE.
С тях са разплатени доставените уреди за отопление на природен газ и пелети и е са платени 20% за доставка на станции за надзор на качеството на атмосферния въздух. Двете станции са инсталирани в двора на гимназията до джамията в Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР