Община Монтана е внесла проекти за 50 милиона лева по

...
Община Монтана е внесла проекти за 50 милиона лева по
Коментари Харесай

Община Монтана е готова с проекти за 50 милиона лева по Националната инвестиционна програма за общините

Община Монтана е внесла планове за 50 милиона лв. по Националната капиталова стратегия за общините, заяви кметът на Монтана и член на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България Златко Живков. 
Проектите са за обновяване на междуселски пътища, за рехабилитация на водопроводи и за ремонт на улици в Монтана.  
Община Монтана възнамерява реорганизация на един от входовете на града от северната страна по бул. „ Трети март “. Проектът планува преасфалтиране на сектор от 3,5 километра и създаване на три зони за кръгово придвижване от някогашния цех " Аналитик " до отклонението за квартал „ Кошарник “.
По националната капиталова стратегия Общината възнамерява поправки на пътищата сред селата Славотин и Клисурица, сред Горно Белотинци и Одоровци и сред Николово и Долно Белотинци.
По същата стратегия Община Монтана е заложила и реорганизация на три магистрални водопровода, които минават през парковете „ Огоста “, „ Калето “ и „ Слънчевата градина “. Предвижда се и ремонт на 28 улици в кварталите „ Плиска “, „ Мала Кутловица “, „ Изгрев “ и „ Кошарник “ в регионалния град.
Общините в България за пръв път имат опция да работят с такива мащаби по Национална капиталова стратегия и това би трябвало да се признае като огромен плюс за актуалното държавно управление, съобщи Живков.
" Монтана попада в групата общини, които могат да получат финансиране до 50 милиона лв. и локалната администрация към този момент е подготвена с плановете и кандидатства ", заяви кметът Живков. Той напомни, че програмата ще се извършва в интервала 2024-2026 година и разрешава общините да желаят средства от държавното управление за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на обекти, които са обществена общинска благосъстоятелност.
Община Монтана чака средства и от фондовете на Европейския съюз. По създадената с Община Враца и други сътрудници идея за интегрирани териториални вложения Община Монтана би трябвало да извърши плана „ Мобилност и зелен превоз в общините Враца и Монтана “, който планува закупуване на шест електрически рейса, създаване на шест зарядни станции и въвеждане на електронна система за надзор в градския превоз на Монтана. С различен план се възнамерява цялостна реорганизация и ремонт на постройката на Драматичен спектакъл „ Драгомир Асенов “ - Монтана, както и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост. Това ще обезпечи изцяло съоръжение, смяна на театралната машинизация, осветяване, озвучаване, съоръжение на всички зали в театъра, както и на административната част. Ще бъде актуализирана и фасадата на театъра.
" В момента Община Монтана извършва планове с европейско и национално финансиране за към 20 милиона лв.. Строи се нов юношески център, ремонтират се пътища и мостове в общината, почиства се отводнителен канал и така нататък ", посочи кметът Златко Живков./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР