Община Монтана без задължения за газ, вода и ток и

...
Община Монтана без задължения за газ, вода и ток и
Коментари Харесай

Община Монтана - без задължения за газ, ток и вода

Община Монтана без отговорности за газ, вода и ток и с изпълнени поправки за825 хиляди лв., оповестиха от локалната администрация.

Това значи, че общината както и всичките й второстепенни разпоредители – детски ясли, градини, учебни заведения, спортни зали, обществени домове, трапезарии, клубове и културни институции са изплатили сметките си за отопление, вода и електричество, заяви кметът Златко Живков. Монтана е от дребното градове със 100-процента газифициран публичен бранш, в това време е една от 71 български общини, която не е обезщетена за високите цени на газа през зимата.

Добрата вест е, че осъществяването на приходите от локални налози и такси за първите четири месеца на годината е 6,3 милиона лв.. Повечето огромни и междинни компании, както и районните държавни служби са платили дължимото към общината. Живков благодари на всички, които са създали това в този сложен интервал на годината за общинските управляващи, поради неразбориите в страната. Проектозаконът за държавния бюджет, импортиран през днешния ден от служебното държавно управление за разискване в Народното събрание, осигурявавъзможност на Монтана запо-добра финансова рамка от всеки различен път, само че до момента в който не бъде гласуван, нищо не може да се разяснява, сподели още кметът на Монтана.

На постоянния си седмичен брифинг той направи обзор на строителна стратегия.

Приключен е настоящият ремонт на общинските пътища сред селата Мърчево-Габровница и Николово – Долно Белотинци. Изпълнител на обекта е компания „ Стройко 2002 ”. Общата стойност на контракта е 150000 лв..

Изкърпени са улицитевселата Войници, Винище,Долна Рикса, Белотинци, Славотин, Долна Вереница, Смоляновци, Благово, Вирове, Горно Церовене, Долно Белотници, Стубел и Студено буче. В Габровница е изработен ремонт на площада. Изкърпени са и 1525 кв.м улици в града. Стойността на контракта е 454 хиляди лв.. Изпълнител е компания „ Стефстрой ” – Монтана.

Същата компания е направилаосновния ремонт на пет паркинга в града. Единият от тях е центъра зад постройката на Здравната каса. Другитечетири са в ж-к „ Плиска ” до бл. 9, бл.10, бл. 8 и бл. 4. Общата стойност на контракта е 324 хиляди лв..

Извършен е главен ремонт на паркинга и пространството към бл. 40 в кв. „ Младост ”. Асфалтирана е 1914 кв. метра повърхност. Направена е отвесна планировка, нова тротоарна настилка и е усъвършенствано отводняването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР