Община Момчилград обяви обществена поръчка за доставка на електрически автомобил.

...
Община Момчилград обяви обществена поръчка за доставка на електрически автомобил.
Коментари Харесай

Община Момчилград спешно дава 36 хил. лева за електрически автомобил

Община Момчилград разгласи социална поръчка за доставка на електромобил. Според това ще ѝ коства тъкмо 36 740 лв. с Данък добавена стойност.

От търга не излиза наяве защо тъкмо ще се употребява автомобилът, само че са разказани всички наложителни условия. Той би трябвало да е с напълно електрически мотор и литиева батерия. Капацитетът ѝ би трябвало да е най-малко 15 kWh, а с едно зареждане електрическият автомобил би трябвало да може да премине минимум 100 километра. Минималната скорост, която е посочена в поръчката, е 80 км/ч.
Автомобилите на НЗОК гълтат 200 хиляди лева годишно за гориво
Близо 200 хиляди лв. на година харчи Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за зареждане на колите си с гориво. Това става я...

Освен това той би трябвало да е с автоматизирана скоростна кутия, както и да има следните екстри: ABS – Антиблокираща система на спирачките; AFU - Електронна система за подкрепяне при рисково спиране; ESP – Електронна система за динамичен надзор на траекторията и подкрепяне при тръгване по наклон; Заден паркинг датчик и камера за паркиране на заден ход; Ограничител на скоростта; Централно заключване, Климатик; Пълноразмерна аварийна гума.

Автомобилът би трябвало да бъде доставен и с кабели за зареждане от контактната мрежа и от зарядна станция със специфичен накрайник.

Според условията участниците в поръчката би трябвало да са публични представители или вносители на производител на предлаганата марка коли или оторизиран дилър (дистрибутор) с права за продажба, гаранционна поддръжка и сервиз

Гаранционният период на колите и на батерията би трябвало да е най-малко 5 години. Срокът за осъществяване на поръчката е до 4 месеца след подписания контракт. В случай, че участник предложи период за доставка по-дълъг от 4 месеца, той ще бъде отхвърлен от присъединяване, заради противоречие с условията на възложителя, което демонстрира, че потребността от сходен автомобил в община Момчилград е сериозна.

Още от КЪРДЖАЛИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР