Община Мездра, съвместно с Димитрий Нецов - собственик на имот

...
Община Мездра, съвместно с Димитрий Нецов - собственик на имот
Коментари Харесай

Община Мездра и частно лице осигуряват паркинг за Архангелова Задушница

Община Мездра, взаимно с Димитрий Нецов - притежател на парцел наоколо до гробищния парк в Мездра, ще подсигури опция за паркиране на коли. Инициативата е обвързвана с Архангелова Задушница - една от трите огромни задушници, в които почитаме паметта на мъртвите.
Проблемът с паркирането на коли в региона на гробищата, изключително по време на Задушница, ще бъде позволен посредством взаимните старания на Община Мездра и господин Нецов. По време на Архангелова Задушница, която през 2020 се пада на 7 ноември, колите ще могат да употребяват частния парцел на Нецов, находящ се вляво от кръстовището на улиците “Патриарх Евтимий” и “Петко Каравелов”.
“Благодаря за проявеното схващане от страна на господин Нецов. Надявам се, че по този начин ще се олекоти транспортният безпорядък, който се основава на всяка Задушница. Улицата е тясна, а колите стопират в лявата ѝ част, доста стеснявайки ширината ѝ”, показа по отношение на решението кметът на Мездра Иван Аспарухов.
“Улицата не може да поеме всички коли, а и самобитният паркинг не е изобилен. Съветвам хората, решили да отдадат респект на своите близки, да употребяват инструкции парцел като паркинг, само че и да помислят за пешеходно напредване до гробищния парк”, добави Аспарухов.
Кметът също добави, че през 2021 година ще се построи общински паркинг по продължение на улицата на гробищния парк.
Архангелова Задушница е последната за годината Задушница и тя се отбелязва в първата събота преди Архангеловден. Във всеки православен храм на Архангелова задушница се прави обща панихида за умрелите, молим се за душата на мъртвите и палим свещ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР