Община Мездра разпространи разяснителни материали относно правилата за движение на

...
Община Мездра разпространи разяснителни материали относно правилата за движение на
Коментари Харесай

​Община Мездра разпространи брошури с правилата за движение на превозни средства с животинска тяга

Община Мездра популяризира разяснителни материали по отношение на разпоредбите за придвижване на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила на територията на общината. В брошурите е оказано, че водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила би трябвало непрестанно да направляват животните на пътя тъй че, да не основават спънки и рискове за придвижването. Задължително е водачите да носят светлоотразителни жилетки и за отбягване на произшествие да не оставят каруците без контрол в обсега на п пътя.
Съгласно Наредба №1 за поддържане и запазване на публичния ред на територията на община Мездра се не разрешава придвижването на каруци, ръководени от лица под 18-годишна възраст; престой и паркиране на ППС с животинска двигателна сила върху тротоари, в паркове, градини и зелени площи, както и придвижването на транспортни средства с животинска двигателна сила, на което не е сложена престилка и не са оборудвани с лопатка, кофа и метла за събиране на животинските боклуци.
Водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила се задължават да съблюдават разпоредбите за придвижване според Закона за придвижване по пътищата.
Контрол по съблюдаване на разпоредбите, регламентирани в Наредба №1, се реализира от община Мездра, кметовете и кметските наместници в обитаемоте места от общината и чиновници на Районно ръководство „ Полиция “-Мездра. Санкциите за нарушавания са в размер от 10 до 200лв.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР