Община Мездра призовава местните жители и гости на града да

...
Община Мездра призовава местните жители и гости на града да
Коментари Харесай

Община Мездра с призив: Включите се в Националната кампания „Да изчистим България заедно“!

Община Мездра приканва локалните поданици и посетители на града да се включат в Националната акция „ Да почистим България дружно “! . От локалната власт написаха:

„ Уважаеми поданици и посетители на община Мездра, както към този момент Ви информирахме, за поредна година Община Мездра и Общинско дружество „ Чистота “ ще се причислят към най-мащабната доброволческа самодейност у нас – Националната акция „ Да почистим България дружно “, която цели да построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дълготраен проект. “

Да почистим България дружно. Снимка: Община Мездра

Денят на огромното разчистване е 16 септември с начален час 09:30 часа . От Общината приканиха жителите и гостите на града и на съставните села, управленията на образователни заведения, институции, политически партии, неправителствени организации и компании да вземат интензивно присъединяване в почистването на публичните територии и на нечистите зони в обитаемоте места .

Районите , които са избрани за разчистване, са:

– остарелият път за с. Моравица,
– пътят за връх Косматица,
– градският парк в Мездра.

Раздаването на чували и ръкавици на деклариралите предпочитание да се включат в екологичната самодейност се прави от чиновници в отдел „ Устройство на територията, техническа инфраструктура и запазване на околната среда “ /УТТИООС/, стая №110 на Община Мездра.

„ В деня на почистването – 16 септември, жителите, които желаят да се включат в акцията, също ще имат опция да получат нужните чували и ръкавици от Оперативния дежурен по съвет. Събраните чували с боклуци би трябвало да се слагат до контейнерите за боклук в града. Местата за събраните боклуци по селата се дефинират по преценка на съответното кметство “ , подчертаха от локалната власт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР