Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните осмомартенски конкурси, посветени

...
Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните осмомартенски конкурси, посветени
Коментари Харесай

Община Мездра обявява 19-ото издание на традиционните осмомартенски конкурси /снимки/

Община Мездра афишира 19-ото издание на обичайните осмомартенски състезания, отдадени на Международния ден на дамата, оповестиха от администрацията в железничарския град.
Ето какво написаха от общината:

"Уважаеми поетеси и художнички,
Община Мездра афишира 19-ото издание на обичайните състезания: „ Жената - майка и любима” - за лирика, и „ Жените в изкуството” - за творби на изобразителното изкуство, отдадени на Международния ден на дамата - 8 март.
Право на присъединяване в тях (с до 3 броя произведения) имат всички авторки от община Мездра, навършили 18 години.
Конкурсите са очевидни. Творбите се одобряват в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27), стая 304, Светла Дамяновска, гл. специалист „ Културно завещание и религиозни действия “.
Краен период за предаване на творбите: 18 февруари 2022 година - за стихове и 25 февруари 2022 година - за творби на изобразителното изкуство (малък формат, завършени и рамкирани).
Отчитането на двата състезанието ще стане на 7 март 2022 година (понеделник) от 17.30 часа в Заседателната зала на Община Мездра, където ще бъде открита галерия и ще прозвучи рецитал на участничките.
Отличените авторки ще получат награди.
Поради пандемичната конюнктура в страната са вероятни промени при осъществяване на финалния стадий на състезанията. При неспособност да се реализира награждаването в присъствена форма, уредниците ще се свържат с спечелилите, с цел да си получат премиите.
За спомагателна информация: тел. 0885 98 32 83, Светла Дамяновска. "

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР