Община Мездра е похарчила 250 000 лева по време на

...
Община Мездра е похарчила 250 000 лева по време на
Коментари Харесай

Иван Аспарухов: По време на предизборната кампания община Мездра е похарчила 250 000 лева за ремонти без договори

Община Мездра е похарчила 250 000 лв. по време на предизборната акция за поправки без подписани контракти, съобщи по време на конференция през днешния ден кметът Иван Аспарухов. В поддръжка на думите си той уточни и съответни образци - ремонтът на пътя от входа на града до моста на река Моравешка и прословутото унищожаване на линията за пивоварна „ Леденика “. Обновяването на автогарата също е отвън плана, ремонтът на салона в село Моравица е подписан от шефа на образователното заведение, който обаче няма право да подписва контракти за публични поръчки.
Предстоят срещи с компаниите реализатори, което ще бъде доста комплициран развой, акцентира Аспарухов. Днес следва и среща с ръководещия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ по отношение на верификацията на плановете за енергийна успеваемост. Има огромна възможност община Мездра да понесе нови финансови корекции, защото не са спазени условията на програмата за саниране.
Аспарухов акцентира, че стартират разбор на европроектите и търсене на способи и благоприятни условия за удължаването на периода на някои от тях. Причината е, че периодите за осъществяване изтичат, а работата е още първоначално. Като образец Аспарухов уточни построяването на Центъра за възрастни хора, който би трябвало да бъде приключен през днешния ден, 19 ноември, а е на кота нула.
Вече станаха ясни и имената на новоназначените кметски наместници на обитаемоте места в община Мездра, в които нямаше директен избор за кмет. Назначените кметските наместници на 12 села са: на Върбешница - Магдалена Динкова, на Горна Бешовица - Палома Христова, на Зли дол - Светлана Димитрова, на Кален - Цеко Марински, на Крета - Виолета Панова, на Лик - Гена Кръстева, на Люти брод - Иван Коцев, на Ослен Криводол - Роман Иванов, Очин дол - Цветелина Христова, на Ребърково - Петър Петков, на Руска бела - Владимир Пенчев и на Старо село - Сашо Николов.
В селата Люти дол, Типченица, Цаконица и Царевец не престават да извършват длъжността досегашните кметски наместници - Станислав Ангелов, Георги Георгиев, Петко Къчовски и Маргарита Петкова. Във връзка с появилите се спекулации по отношение на подаденото заявление за овакантяване от поста шеф на МБАЛ - Мездра доктор Илиана Михайлова, кметът Аспарухов съобщи, че това е категорично нейно предпочитание, което е декларирала още преди той да постави клетва и да встъпи в служба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР