Община Ловеч стартира дарителската кампания от 08.09.2022 г. след проведен

...
Община Ловеч стартира дарителската кампания от 08.09.2022 г. след проведен
Коментари Харесай

Община Ловеч обяви кампания за набиране на дарения за пострадалите от наводнението в Карловско

Община Ловеч започва дарителската акция от 08.09.2022 година след извършен диалог от през днешния ден сред Кмета на Община Ловеч и Кмета на Община Карлово.

Община Ловеч е съпричастна към потърпевшите от обитаемоте места от община Карлово с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене, които имат потребност от нашата поддръжка!

Наводнението, подбудено от изобилните и непрестанни дъждове, докара до съсипия в тези обитаеми места. Стотици български семейства изгубиха за един момент своите домове и мебелировка. Материалните вреди са големи, а хората не виждат излаз от тази обстановка. Това, което всички дружно можем да създадем, е да покажем на нашите потърпевши сънародници, че не са сами.

От Община Карлово е декларирана нужда от:

Санитарни материали;

Перилни и почистващи препарати;

Еднократни принадлежности за хранене - чинии, вилици и др.;

Дълготрайни храни;

Дезинфектанти за публично ползване;

Минерална вода;

Възглавници, одеяла и чаршафи /нови/.

За възобновяване на вредите локалните управляващи и жителите имат потребност и от строителни материали и поддръжката на доброволци.

Желаещите могат да се свържат с дежурния телефон на община Карлово: 0899 16 06 29.

Даренията ще се одобряват и в Ловеч - „ Клуб на инвалида “ на адрес: гр. Ловеч, ул. „ Стефан Караджа “ № 25, от 08.09.2022 година до 16.09.2022 година, всеки работен ден от 9:00 до 17:00 часа, телефонен номер за контакт: 0886113538.

В акцията ще се включат чиновници и доброволци от: Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “, Сдружение „ Граждански начинания – Ловеч “ и Превантивно-информационен център.

Община Ловеч, пресцентър
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР