Община Ловеч продължава да премахва изоставени по улиците превозни средства,

...
Община Ловеч продължава да премахва изоставени по улиците превозни средства,
Коментари Харесай

Община Ловеч продължава премахването на изоставените коли по улиците

Община Ловеч продължава да отстранява изоставени по улиците транспортни средства, като първо изпраща уведомителни писма за непринудено пренасяне. От началото на 2023 година са получени 7 сигнални писма от ОДМВР Ловеч и районно управление (на МВР) – Ловеч, за повдигане на общо 48 бр. пътни транспортни средства (ППС), излезли от приложимост. Това излиза наяве от докладна бележка на Цветозар Цанков, шеф отдел „ Контрол и сигурност “, до кмета Корнелия Маринова.

До 8 август 2023 година са отстранени 26 бр. ППС, 4 бр. с платена гражданска отговорност и минали  годишен механически обзор. Работата по премахването на останалите продължава.

Процесът се затруднява заради обстоятелството, че някои от колите са без регистрационни табели и мъчно се открива кой е притежател. Други пък сега не живеят на територията на общината. Служителите са работили по извозването на един товарен автомобил на ул. „ Стефан Караджа “ в Ловеч. В село Хлевене са отстранени 9 бр. автомобила, в селата  Йоглав  и  Смочан – по 1 бр., от местността Синан тепе – 2 бр. коли.

В кв. „ Дикисана “ и Гарата има 2 бр. изоставени коли, по които се работи за премахването им. В кв. „ Гозница “ и кв. „ Продимчец “ има 9 бр. изоставени автомобила,  от които 5 са отстранени, по другите се работи за премахването им.

По улиците „ Черно море “,  „ Велики Преслав “, „ Бяло море “, ул. „ Търговска “, ул. „ Княз Имеретински “ и  ж.к. „ Червен Бряг “ има 15 бр. автомобила. От тях 5 бр. автомобила са отстранени, 3 бр. коли са с платена гражданска отговорност, а на 7 бр. им тече предупреждение за непринудено унищожаване.

Отделно на ул. “Черно море “ и ж.к. „ Младост “ има други 8 бр. изоставени коли - единият е отстранен, по другите се работи за премахването им.

Община Ловеч обръща внимание на притежателите на изоставени коли, че би трябвало да ги предадат на вторични първични материали или да ги паркират върху парцел, тяхна благосъстоятелност. Използването на публични площи за тази цел е неприемливо. Община Ловеч ще продължи дейностите по премахването на изоставените коли. В тази посока се работи още от 2017 година.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР